Tuesday 1 November 2011

Windsor

Hayatimizin son 7 senesi bu sehirde geciyor.. Universite sebebiyle geldik, okul biter bitmez gideriz baska bir yere dedik ama okul bitti biz kaldik:) Istanbul gibi buyuk bir sehirden gelip, Montreal gibi Kanada'nin ikinci buyuk sehrinde yasadikdan sonra 200.000 civari nufusu olan bir yer tahmin edersiniz ki koy gibi geldi.
Detroit de ki meshur GM binalarinin Kanada'dan gorunusu

Ama aslinda yasamaya basladiktan sonra acayip alisiyorsunuz bu ufak sehrin rahatligina.. Insanlar cok guleryuzlu, hosgorulu, herkes birbirine selam verir, konusur. Trafik sorunu yok denecek kadar azdir; gitmek istediginiz yere varmaniz maksimum 15 dakika surer :) Ufak bir sehir olmasina ragmen, Kanada'da diger buyuk sehirlerde bulunan her imkan vardir. Hatta ekstra olarak Amerika'ya gecip oranin da imkanlarindan yararlanma sansiniz vardir ki bu cok buyuk bir sans. Cunku Amerika' da hersey Kanada'ya gore daha ucuz, benzin, yiyecek, icecek, kiyafet...  Ayrica sinir sehirde yasamanin diger bir guzelligi de iki sehir de de outletlerin olmasidir ki bu harikadir :)

Windsor, Ontario eyaletinin guney dogusunda Amerika- Michigan eyaletine siniri olan ufak sirin bir sehir. Nufusu daha evvel de dedigim gibi 200.000 civari. Otomativ sehri diye de anilir ki, sehirde ki Ford ve Chrysler fabrikalari cok kisiye is imkani saglar. Bir universitesi, University of Windsor - esimle benim mezun oldugumuz okul - ve bir koleji - St.Clair College- vardir. Kanada'da ki yasli insan nufusunun en fazla oldugu sehirdir. Amerika'ya gecis tunel ve kopru ile saglanir. Ilk geldigimizde acayip degisik gelmisti, ama takdir edersiniz ki 7 senede acayip alistik. Artik haftada 1-2 gun karsiya - Detroit'e gectigimiz oluyor. Hatta bu yeni maceramiz sayesinde haftanin nerdeyse 5 gunu Amerikadayiz :)
Sol taraf Amerika, sag taraf Kanada
Kanada'dan Ambassador Bridge


Ikinci resmi yukarida da bahsettigim kopruden, Ambassador Bridge den cektim. Iki sehrin ne kadar yakin olduguna dair size bir fikir verir :) Sol taraf Amerika- Detroit sehri, sag taraf ise Kanada- Windsor. Ne kadar yakin degil mi ?

4 comments:

  1. Benim de iyi kötü 2.5 yılım geçti. Ufak ama şirin bir şehir. İstanbul'dan sonra insana ilk bakışta garip gelse de trafik sorunu olmaması insanı baya rahatlatıyor valla.

    ReplyDelete
  2. BENİM BÜYÜK KIZIMDA AMERİKA SNAFANSSİSKODA YAŞIYOR .GÜZEL ORALARI HER SENE GİDERİZ EŞİMLE.
    ÇILGIN MEVDOŞ

    ReplyDelete
  3. Evet Mevdos ablacigim ya, sizi ve kizlarinizi uzun zamandir takip ediyorum.Buyuk bir zevkle okuyorum bloglarinizi. Bizim de hayalimiz bir gun San Francisco ya da oralara bir yere yerlesmek.

    ReplyDelete
  4. Ama outletler dedin aklim kaldi :)
    ne guzel yaa

    ReplyDelete