Tuesday 22 November 2011

Montreal

Champlain Koprusu
  
Kanada'da maceramiz ilk Montreal de basladi. Yeni bir ulke, yeni kurallar, yeni bir duzen, hayatimizda buyuk degisiklikler... Bu sebeptendir ki bizim icin Montreal'in cok ayri bir yeri vardir.

2004 yilinda Montreal'den Windsor'a tasindiktan sonra 3-4 ayda bir ailemizi ziyarete gittikce hasretimizi gidermeye calistik. 2008 yilinda onlarin da Windsor'a tasinmalariyla Montreal'le olan son bagimiz da koptu. O zamandan beri gidip gormek istesek de olmadi olamadi.

Gecen hafta is icin Montreal'e gitmemiz gerekti. Sadece 1-2 saatligine sadece otobandan gecerken gorsek de o sehirde olmak cok hosumuza gitti. Bahar gelir gelmez ilk isimiz gidip soyle tepe tepe gezmek olucak insallah. Eski evimiz, adamiz, sehir merkezi, okullar, daha neler neler... Cok cok ozlemisiz. Donus yolunda planlari yaptik, nerelere gidecegiz, neler yapacagiz, hepsi bir bir not edildi.. Gel ilkbahar gel..

Montreal'de cok gorursunuz boyle, merdivenleri disarida evler. Montreal'in kisinda deli gibi yagan karda nasil cikiyorlar bu merdivenleri hala cozemedik :)
Klasik Quebec ayrimciligi.. Butun dunyada KFC olan markayi fransizcaya cevirip PFK yapmislar..
Kisa hazirlik baslamis..O beyaz cadirlari otoparklarina kurarlar ki kisin arabalar kar tutmasin, otopark temizlemekle ugrasmasinlar. Maalesef bizim oturdugumuz adada bu cadirlari kurmak yasakti, mecbur temizliyorduk :)
Merdivenli evlerden bir resim daha..
Montreal'in ozelligidir, sonbaharda ki yapraklarin rengi..Maalesef biz gittigimizde hepsi sararmisti..Sonbahar da cok guzel olur Montreal parklari..

Montreal macemizin buyuk bir kismi bu cadde de gecti...
Montreal'e gelinir de Poutine yenilmez mi.. Kulaklarini cinlattik Oya :)
Klasik buyuk sehir trafigine yakalandik

No comments:

Post a Comment